لایسنس Microsoft Windows 10 Professional
شرکت مایکروسافت (Microsoft Corporation) یک شرکت چندملّیتی است، که مرکز آن در ایالات متحده آمریکا قرار دارد. این شرکت، بزرگترین شرکت ارائه دهنده نرم افزار رایانه در دنیاست، که به انتشار کتاب و تولید محصولات چندرسانه ای و ارائه خدمات پست الکترونیکی نیز می پردازد. فعالیت اصلی آن در زمینه طراحی، توسعه، ساخت، صدور مجوز، پشتیبانی و ارائه خدمات نرم افزاری برای ابزارهای رایانه ای می باشد و دفتر مرکزی آن در شهر ردموند، ایالت واشینگتن در آمریکا قرار دارد.
تا پیش از انتشار نسخه ی ویندوز 8 بسیاری از کارشناسان فناوری اطلاعات، مایکروسافت را به دلیل عدم توجه به دنیای تبلت ها و دیگر ابزارها با صفحه نمایش لمسی سرزنش می کردند. بعد از معرفی ویندوز 8، مایکروسافت نتوانست رضایت کاربران را آنچنان که می بایست؛ به نسخه جدید سیستم عامل خود جذب کند و بدین ترتیب این شرکت با هدف رفع نقایص و بهبود ویندوز 8 نسخه جدیدتری از آن را با نام ویندوز 8.1 معرفی نمود. این نسخه از سیستم عامل مایکروسافت نیز توفیق چندانی در بازارهای جهانی نداشت و بدین ترتیب در نهایت این شرکت دچار تغییرات عمده مدیریتی شد که حاصل این تغییرات، معرفی نسخه جدیدتر و در واقع بهتر است بگوییم؛ آخرین نسخه ویندوز با نام ویندوز 10 بود. این نسخه از ویندوز به سرعت توانست توجهات را به خود جلب کرده و به موفقیت دست یابد به نحوی که از آن به عنوان بهترین سیستم عامل ویندوز یاد می شود. این تجربه موفق سبب شد تا تلخی شکست های پیشین به مرور فراموش شود.
مایکروسافت از ویندوز 10 به عنوان جامع ترین پلتفرم دنیا یاد می کند، که می توان انتظار حضور پر رنگ و موثر آن را در تمام ابزارهای جدید با ابعاد بین 4 تا 80 اینچ داشت. پلتفرمی که از طیف وسیع سخت افزارهای مختلف در قالب یک راه حل جامع پشتیبانی می کند. جو بلفیور از مایکروسافت به این نکته اشاره کرد که میلیون ها مشتری این شرکت هنوز از سیستم عامل ویندوز 7 استفاده می کنند و رمودندی ها مایل هستند تا آن ها را تشویق به بروز رسانی به نسخه ی 10 ویندوز کنند. مایکروسافت در ویندوز 10 تغییراتی اعمال کرده تا نظر مثبت کاربران قدیمی ویندوز را نیز جلب کند.
این شرکت با نادیده گرفتن نسخه 9 از ویرایش ویندوز؛ نام 10 را بر روی سیستم عامل خود گذاشته است. علت این نامگذاری به گفته جف آتوود مدیر تیم برنامه نویسی مایکروسافت تشابه اسمی است که با ابتدای نام های ویندوز 95 و 98 بوجود آمده است. سخت افزار مورد نیاز برای اجرای سیستم عامل ویندوز 10 به گفته سازندگان تغییری نسبت به ویندوز 8.1 نداشته است و شما می توانید بدون نیاز به ارتقاء سخت افزاری رایانه خود آن را نصب کنید. علاوه بر تغییرات بنیادینی که در سیستم عامل ویندوز 10 جهت افزایش پایداری و روانی در کنار پشتیبانی وسیع از تمامی پلتفرم های سخت افزاری موجود صورت گرفته است، تغییرات قابل توجه دیگری نیز در نسخه جدید سیستم عامل ویندوز 10 داده شده است که از جمله آن ها می توان به قابلیت Multi Desktop یا چندین میز کار، معرفی مرورگر جدید و بروز مایکروسافت با نام Microsoft Edge و بروزرسانی محافظ کارآمد ویندوز با نام Windows Defender اشاره نمود. شاید مهم تر از همه این ها برای کاربران بازگشت استارت منو؛ با طرحی نوین که تلفیقی از استارت منوی ویندوز 7 و 8 همراه دستیار صوتی هوشمند کورتانا می باشد. همچنین در این نسخه از ویندوز تمامی اپ های موجود بر روی ویندوز 10 می توانند در پنجره ای جداگانه باز شوند، ضمن اینکه امکان جابجایی بین پنجره ها نیز راحت تر شده است.
با توجه به تغییرات اخیر در سیاست های مایکروسافت و بنا بر گفته مسئولان مایکروسافت، ویندوز 10 آخرین نسخه ویندوز خواهد بود که منتشر می شود و از این پس قرار است فقط مرتبا به روز رسانی شود، بدین ترتیب خرید لایسنس نسخه های قانونی ویندوز 10 در ایران هم گزینه مناسب و معقولی خواهد بود.
در ادامه قبل از اینکه به توضیحات اجمالی در مورد بهترین ویندوز شرکت مایکروسافت بپردازیم، بهتر است با نسخه های مختلف منتشر شده و امکانات آن آشنا شویم.
برای مشاهده تصویر در سایز اصلی روی عکس کلیک نمایید.
در اواخر ماه سپتامبر سال 2014 مایکروسافت از ویندوز 10 خبر داد و تصمیم به گذر از ویندوز 9 بنابر دلایلی که پیشتر گفته شد و همچنین دلایلی که در ادامه گفته می شود؛ گرفت. هم زمان با ویندوز 10 مایکروسافت از برنامه ویندوز اینسایدر پرده برداشت که به کاربران امکان دانلود نسخه های پیش نمایش ویندوز 10 و تجربه آن را می داد تا بازخوردهای خود را برای ساخت سیستم عاملی بهتر به مایکروسافت بازتاب دهند. مایکروسافت در مجموع 15 بیلد آزمایشی از نسخه پیش نمایش ویندوز 10 را در اختیار شرکت کنندگان در برنامه ویندوز اینسایدر قرار داد که هر یک از آن ها با رفع اشکالات، بهبودها و قابلیت های جدیدی همراه بودند.
ویندوز 10 در روز 15 ژانویه به فاز RTM رسید اما هیچگاه این مسئله به طور رسمی تایید نشد. در آن زمان گفته می شد که بیلد 10240 نسخه پیش نمایش ویندوز 10، همان نسخه RTM است که برای عرضه در روز 29 ژانویه زمانبندی شده و عملا هم همینطور بود.
سرانجام ویندوز 10 از راه رسید و نامه ابرازعلاقه مایکروسافت به کاربران سنتی کامپیوترهای رو میزی (دسکتاپ) و لپ تاپ در سراسر دنیا بود. این بار افزون بر تجربه لمسی تمام صفحه ویندوز 8، دسکتاپ کلاسیک نیز برای کاربرانی که از ماوس و صفحه کلید استفاده می کنند بازگشته بود. با ویندوز 10؛ مایکروسافت دست به انتخاب هایی دشوار اما سرنوشت ساز زد و بیش از آنکه به نسخه پیش از خود؛ ویندوز 8 شباهت داشته باشد، بیشتر به ویندوز 7 شباهت دارد و عملاً تلاشی برای جذب کاربران ویندوز 7 بود که به ارتقا به ویندوز 8 تن نداده بودند. اما چه بر سر ویندوز 9 آمد؟
در حقیقت مایکروسافت با ویندوز 10 دست به قمار بزرگی زده است و برای نشان دادن عظمت آن، نیاز بود که به بجای یک گام همیشگی، دو گام رو به جلو پیش برود. با اینکه ویندوز 10 به طور خاص برای کاربرانی که از ماوس و صفحه کلید استفاده می کنند طراحی شده است اما برای کاربران تبلت ها نیز معجزه می کند. بر خلاف ویندوز 8 که بطور خاص برای دستگاه های لمسی طراحی شده بود؛ ویندوز 10 بصورت هم زمان برای هر دو آنها طراحی شده و چه در حالت لمسی و چه با ماوس و صفحه کلید کلاسیک؛ عملکردی درخشان را از خود به نمایش می گذارد. بدین ترتیب انتظار می رود تا ویندوز 10 طرفداران بیشتری نسبت به ویندوز 8 و 8.1 داشته باشد و ضمن اینکه جایگزینی شایسته برای ویندوز 7 باشد. ادغام فروشگاه های برنامه ویندوزفون و ویندوز نیز در راستای دستیابی به اهداف این شرکت به منظور جامع و یکپارچه بودن سیستم عامل ویندوز 10 صورت گرفته است و علاوه بر اینکه به بهبود سیستم عامل ویندوز کمک می کند، توسعه دهندگان را نیز وادار می کند تا برنامه های خود را برای کار با صفحه نمایش لمسی و همچنین ماوس و صفحه کلید بهینه کنند. اینکار با عرضه اپلیکیشن ها به صورت یونیورسال (Universal) توسط توسعه دهندگان جامه عمل پوشانده می شود. در ادامه با معرفی ویژگی های کاربردی ویندوز 10 با ما همراه باشید.
آشنایی با برخی از ویژگیهای Microsoft Windows 10 :
-
بازگشت باشکوه منوی استارت :
بازگشت منوی استارت برای علاقهمندان سیستم عامل ویندوز خبری خوشحال کننده است. این منو شامل دو بخش است، بخش سمت راست ویژگی به جا مانده از ویندوز 8 است که اخبار، ایمیلها و سایر اطلاعات مورد نیاز شما را در قالب بلوکها به نمایش میگذارد. در بخش سمت چپ نیز طبق روال گذشتهی منوی استارت اپلیکیشنهای پراستفادهی خود را خواهید دید که البته یافتن برنامهی مورد نظر در بین آنها کمی دشوار است اما در اصل نیازی به این کار نیز نخواهید داشت، چرا که کافی است دکمهی ویندوز را فشار داده و نام برنامهی مورد نظر خود را تایپ کنید تا آن را به راحتی بیابید.
البته اگر از کاربرانی هستید که به نمایش بلوک مانند ویندوز 8 علاقه دارید، میتوانید به راحتی منوی استارت را حذف کرده و به حالت نمایش، مانند ویندوز 8 برگردید.
-
کورتانا؛ دستیار مجازی و هوشمند شما :
ابزارهای مجازی و گویا ویژگی جدیدی نیستند چرا که قبلا نیز شاهد ابزارهایی مانند سیری و گوگل ناو بودهایم اما خلا این دستیارهای مجازی در سیستمهای عامل دسکتاپ مانند ویندوز حس میشد و مایکروسافت با معرفی کورتانا قصد پر کردن این خلا در ویندوز 10 را دارد. باکس مربوط به جستجو از منوی استارت خارج شده و در نوار وظایف قرار گرفته است. در حالت پیشفرض کورتانا غیرفعال است و با نوشتن کلمه یا جملهی مورد نظر خود میتوانید از ویندوز بخواهید که از میان منابع و محتوای موجود نتایج مورد نظر را به نمایش بگذارد.
در قسمت تنظیمات با فعال کردن کورتانا، این دستیار مجازی همواره گوش به فرمان بوده و با گفتن کلمهی Hey Cortana میتوانید آن را فعال کنید. حالا میتوانید از او دربارهی تاریخ یا مواردی که در دستور کار امروز خود دارید سوال کنید و یا از وی بخواهید که در اینترنت به دنبال محتوای مورد نظر شما بگردد. کورتانا مانند دستیاران واقعی در طی زمان علاقهمندیهای شما را یاد گرفته و خود را با برنامهی روزانهی شما وفق میدهد. البته میتوانید خود شما نیز به صورت دستی وارد این لیست شده و علاقهمندیهای خود را به آن اضافه کنید. به علاوه مایکروسافت قصد دارد تا کورتانا را برای اندروید و iOS نیز عرضه کند تا به راحتی بتوانید در تمام گجتهای خود از دستیاری واحد با نام کورتانا استفاده کنید.
-
مرورگر تازه نفس Microsoft Edge :
شاید مهمترین تغییر ایجاد شده در ویندوز جدید، ورود مرورگر جدید مایکروسافت اج است. مرورگر اینترنت اکسپلورر با رابط کاربری خسته کننده و نواقص بسیاری که داشت، عملا برای کاربران ویندوز استفاده از آن را غیرممکن میکرد. هر چند مایکروسافت اج مرورگر کاملی نیست و در حال حاضر توانایی کافی رقابت با کروم گوگل و فایرفاکس موزیلا را ندارد، اما نشان از آیندهای امیدوارکننده دارد. محیط کاربری این مرورگر ساده و زیبا طراحی شده و کار با آن به غیر از برخی موارد بدون مشکل است.
-
دسکتاپ های متعدد با Task View :
دسکتاپ چندگانه یا چندین دسکتاپ بصورت همزمان؛ قابلیتی است که هم اکنون در سیستم عاملهای رقیب نظیر اوبونتو یافت میشود و یکی از تقاضاهای کاربران طی چند سال اخیر از مایکروسافت بوده است که اکنون این کمپانی تصمیم به افزودن آن به سیستم عامل خود گرفته است. می توان به آسانی از طریق دکمه Task View که از پیش در نوار وظیفه (Task Bar) جای گرفته، به این ابزار جدید دست یافت، از این رو با کلیک بر روی آن میتوان دسکتاپهای جدیدی ساخت و یا تنها از طریق یک کلیک میان آنها سویچ کرد. همچنین میانبرهای صفحه کلید نیز برای انجام این کار تعریف شده است. با قابلیت Task View ویندوز 10 میتوانید به آسانی چندین دسکتاپ برای مدیریت بهتر برنامهها بسازید. برای نمونه سه دسکتاپ مجزا، یکی برای وبگردی، یکی برای گیمینگ و یکی برای کارهای اداری تعریف میکنید، هر دسکتاپ تنظیمات خود را خواهد داشت و میتوانید یک برنامه خاص را بصورت هم زمان و بدون هرگونه مشکلی در دسکتاپهای مختلف اجرا کنید. در Task View به آسانی می توانید برنامه ها را با کشیدن و رها کردن بین دسکتاپ های مختلف حرکت دهید.
این ها تعدادی از ویژگیهای جدید ویندوز 10 بودند که میتوانند به شما در استفاده کاربردی تر از سیستمعامل جدید ویندوز کمک کنند. اگر ویژگی های دیگری می شناسید آن ها را با دوستانتان به اشتراک بگذارید.